Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 2 jaren geleden
Bekijk alle nieuwsberichten De 10 FIS Pisteregels

De 10 FIS Pisteregels

14-02-2019 Zonder lichamelijke voorbereiding op wintersport gaan, kan nog weleens voor spierpijn in de benen zorgen. Of lekker hard de berg af racen en vervolgens head first in de sneeuw belanden, we hebben het allemaal weleens meegemaakt. In deze video laat professioneel alpineskiër Maarten Meiners zien hoe je skiblessures kunt voorkomen. Daarnaast heeft de internationale skifederatie 10 regels opgesteld om het risico op ongelukken en blessures te beperken. Toch weet lang niet iedereen welke regels dit precies zijn. Ga jij binnenkort op wintersport en ben je benieuwd naar de 10 pisteregels? Lees dan snel verder!

1. Houd rekening met anderen
Iedere skiër of snowboarden moet zich zo gedragen, dat hij anderen niet in gevaar brengt op de piste.

2. Beheersen van snelheid en skistijl
Elke skiër moet zijn snelheid en wijze van skiën aanpassen aan zijn skivaardigheid, de conditie van de piste, sneeuw- en weersomstandigheden en ook aan de drukte op de piste.

3. Keuze van het spoor
De van achteren komende skiër moet zijn spoor zo kiezen, dat hij skiërs die onder hem skiën niet in gevaar brengt.

4. Inhalen
Inhalen mag op de piste van alle kanten, zolang de ingehaalde skiër hier geen last van heeft.

5. Invoegen
Elke skiër die (weer) de piste op wil of na een pauze verder wil skiën, moet er zeker van zijn dat hij dit zonder gevaar voor hemzelf of voor anderen doet.

6. Smalle plaatsen
Iedere skiër moet vermijden om op smalle of onoverzichtelijke plaatsen op de piste onnodig te stoppen of stil te staan. Wanneer jijzelf of een andere skiër ernstig is gevallen, waarschuw dan andere skiërs die naar beneden komen.

7. Klimmen en lopen
Een skiër die klimt of te voet afdaalt, mag dit alleen aan de zijkant van de piste doen.

8. Waarschuwingsborden
Iedere skiër moet de markeringen, borden en instructies van veiligheidspersoneel opvolgen.

9. Verlenen van hulp
Bij een ongeval ben je verplicht om hulp te verlenen.

10. Legitimatieplicht
Het is verplicht om te skiën met een geldig legitimatie bewijs.

Nu je weet hoe je blessures kunt voorkomen en op de hoogte bent van de 10 pisteregels ben je zeker klaar om op wintersport te gaan! Veel plezier!