Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 2 jaren geleden
Bekijk alle nieuwsberichten  Gebroeders Coronel finishen in Dakar 2018

Gebroeders Coronel finishen in Dakar 2018

23-01-2018 Tim en Tom Coronel hebben bij hun eerste deelname met de Jefferies Dakar Buggy, ofwel The Beast, de finish van de zwaarste rally ter wereld gehaald. En dat terwijl meer dan de helft van alle gestarte deelnemers voortijdig op moest geven.
Gemakkelijk ging het echter niet voor de gebroeders Coronel. In de eerste paar dagen kenden ze enorm veel problemen met de koeling en de remmen van de nieuwe buggy, die gedurende de eerste week opgelost werden.
Daarna volgde een aantal goede dagen tot ze aan het eind van de rally opnieuw technische problemen kregen. Aan de finish in Córdoba zag de buggy er behoorlijk van zijn stuk uit, maar de broers mochten bij het podium wél een medaille in ontvangst nemen. Dolblij zijn de mannen bij aankomst in Córdoba en vallen elkaar in de armen. “We zijn er!”, riep de dolblije Tim. Het halen van de finish was niet vanzelfsprekend tijdens deze loodzware Dakar. ““Het was me weer een avontuur, ongelofelijk! Waar de een na de ander uitviel, hebben wij volgehouden. Een Coronel geeft niet op, dat hebben we maar weer eens laten zien!’’
In het laatste deel ging de route volle bak door een aantal rivieren. We weten wel hoe dat intussen gaat bij de mannen; met veel gas hier doorheen! Omdat tijdens de laatste etappes de voorruit ontbrak, had dit als gevolg dat de auto van binnen wel een zwembad leek. Tim en Tom Coronel stonden kletsnat aan de finish, met een hele grote glimlach, wat een topafsluiting!