Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 1 jaar geleden
Bekijk alle nieuwsberichten  Zware crash voor Tom Coronel op het Vila Real circuit in Portugal

Zware crash voor Tom Coronel op het Vila Real circuit in Portugal

28-06-2017 De WTCC wedstrijden vinden pas sinds 2015 plaats op het stratencircuit Vila Real, een lastig circuit in het noorden van Portugal. Het was een circuit waar kansen lagen voor Tom, die hier vorig jaar nog de eerste podiumplek behaalde.

Tom begon dan ook vol goede moed aan de training op dit circuit op 23 juni. Tot het in de vierde ronde fout ging. Met hoge snelheid schoof Tom Coronel rechtdoor, in plaats van dat hij de bocht naar rechts nam. Een enorme klap volgde waarbij Tom tot stilstand kwam tegen een, toevallig, geparkeerde brandweerwagen. Gelukkig is Tom er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar racen zat er voor hem niet meer in. Zijn hele wagen is beschadigd en er wordt momenteel hard aan gesleuteld om hem op tijd gereed te hebben voor de overtocht naar Argentinië.

De vraag is natuurlijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Achteraf was al snel duidelijk dat de bouten in het linker voorwiel af waren gebroken, waarna het wiel in de wielkast bleef hangen. Hierdoor werkten de remmen niet meer, en kon Tom niets doen dan de klap, van 25 G, afwachten. Tom Coronel kon gelukkig zelf nog uit zijn auto stappen, en buiten wat kneuzingen, heeft hij nergens last van.

Het zesde raceweekend in de FIA-WTCC vindt plaats van 4-6 augustus op het Autódromo Termas de Río Hondo, Argentinië. Hopelijk is de auto van Tom op tijd gereed, en zien we hem daar weer schitteren op het circuit!