Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 1 jaar geleden
Bekijk alle nieuwsberichten Pieken en dalen op Red Bull Ring voor Niels Langeveld

Pieken en dalen op Red Bull Ring voor Niels Langeveld

13-06-2017 Afgelopen weekend was de Oostenrijkse Red Bull Ring het toneel voor de tweede ronde in TCR Germany. Het bleek een weekend te worden waarin ERU Prestige coureur Niels enerzijds erg positief was over de progressie maar waarin hij ook niet ontkwam aan een flinke portie teleurstelling.

Het weekend begon met een extra trainingsmogelijkheid op donderdagmiddag. Deze werd door Niels en zijn team benut om flinke stappen te maken in de set up. Ook de twee vrije training van vrijdag werden daar voor gebruikt. De kwalificatie stond op het programma voor vrijdagavond. 

In TCR Germany wordt vanwege het grote aantal deelnemers (meer dan 40!) in twee groepen gekwalificeerd. De 6 snelsten van iedere groep gaan vervolgens in een tweede kwalificatie de strijd met elkaar aan voor de eerste 12 startposities. Tijdens de kwalificatie bleek dat Niels samen met het team grote stappen had gezet, want hij wist zich met een knappe vijfde tijd in groep A te kwalificeren voor Q2. Met nog twee minuten te gaan voor de kwalificatie van groep B ging Niels alvast in de auto zitten om zich te concentreren op Q2. Daarbij raakte hij per ongeluk de switch van de brandblusser, die daarop af ging. Dat leidde er toe dat Niels niet kon starten in Q2 en zelf werd teruggezet naar de laatste startpositie. Een enorme teleurstelling na zo’n goede eerste kwalificatie.

Niels hervatte zich snel en verscheen zaterdag extra gemotiveerd aan de start. Hij was vastbesloten om te laten zien wat hij in zijn mars heeft, ook als hij achter aan moet starten. Na een bewogen race, waarin meerdere auto's uitvielen en de safety car diverse malen in actie kwam, wist Niels te eindigen op een heel mooie 13e plek. Hij was dus maar liefst 24 auto’s gepasseerd, een fantastische prestatie!

Ook in race twee op zondag vertrok Niels vanaf de laatste startpositie. De start verliep goed en al na 4 rondes was Niels 5 tegenstanders gepasseerd. Niels kwam bij een nieuwe aanval echter in aanraking met een tegenstander,  waardoor de stuurbekrachtiging uitviel en Niels de pits in moest. Even later kon Niels de baan weer op, maar niet veel later moest hij de auto definitief in de pits parkeren. 

Niels kijkt met gemengde gevoelens terug op het weekend. "Het is natuurlijk fantastisch om dit weekend zo’n goed kwalificatie neer te zetten, we hebben laten zien dat we ook in TCR Germany met de snelste rijders mee kunnen komen”, aldus de ERU Prestige coureur. "Tegelijkertijd had er dit weekend veel meer ingezeten qua resultaat en ik baal er natuurlijk ontzettend van dat dit er niet uit is gekomen. Maar ik kijk uit naar het volgende raceweekend, van 7 tot 9 juli op Oscherschleben, want daar gaan we absoluut weer sterker terugkomen!"