Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 1 jaar geleden
Bekijk alle nieuwsberichten Tom Coronel in actie op geliefd Hungaroring circuit

Tom Coronel in actie op geliefd Hungaroring circuit

16-05-2017  Het derde FIA-WTCC raceweekend vond op 13 en 14 mei plaats op het Hungaroring circuit. Dit 4 kilometer lange circuit ligt ten noordoosten van Boedapest, en is een circuit waar Tom goede herinneringen aan heeft.

In de Opening Race reed Tom al snel op een tiende plaats. Na een spannende strijd met Panis weet Tom in de laatste ronde nog één plek winst te pakken, waardoor hij uiteindelijk op een negende plaats eindigt. De tweede race had een soortgelijk verloop; na een felle strijd met Rob Huff op de finishlijn werd Tom ook hier weer negende.

Ondanks de top 10 positie, was dit toch een tegenvallend resultaat voor Tom Coronel. In het verleden behaalde hij namelijk vaak ereprijzen op dit circuit. Als reden waarom dat dit keer niet lukte, noemt Tom het vreemde gevoel in de auto, die absoluut niet naar wens reageerde. Het circuit heeft nieuw asfalt, en waar de andere rijders twee seconden langzamer waren, was dit bij Tom vier seconden. Daarnaast lukte het hem niet om snelheid in de auto te krijgen, en om de bochten goed te nemen. Ondanks deze tegenvallende prestatie, heeft Tom de schade weten te beperken, en weer punten gepakt.

De volgende race zal over twee weken plaatsvinden, op het Nürburgring Nordschleife circuit in Duitsland, van 25 – 27 mei.