Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 11 maanden geleden
Naar overzicht
ERU Prestige verbindt zich, na de prachtige editie in 2015, ook dit jaar weer aan de meest prestigieuze rally race ter wereld. Voor de 2e keer is ERU Prestige de persoonlijk sponsor van de race-tweeling Tim en Tom Coronel. Tim heeft inmiddels al 8 Dakar deelnames achter zijn naam staan en wil na het uitvallen van vorig jaar in deze editie revanche! De spectaculaire strijd en bijbehorende beelden van Tom Coronel van het afgelopen jaar staan nog bij een ieder op het netvlies. Hij zal ook dit jaar weer de uitdaging aan gaan als 'razende reporter' van RTL 7! Kortom, ook dit jaar zullen beiden weer in een buggy aan de start staan met de befaamde kaashelm op hun hoofd!

Tim Coronel

Woonplaats: Zwammerdam
Geboren: 05-04-1972

Aantal malen gestart in Le Dakar: 8
2007: Met Gaby Uljee - Bowler Wildcat 2e Rookie Challenge
2009: Met broer Tom Coronel - Bowler Nemesis
2010: Buggy winnaar solo klasse en T3
2011: Buggy winnaar solo klasse en T3tv
2012: Buggy 2e solo klasse en 2e T3
2013: Buggy 2e solo klasse en 3e T3
2014: Buggy DNF Tim Coronel
2015: Buggy DNF Tim Coronel

Tim Coronel gaat in 2016 voor de 9e keer van start in de Dakar-rally. Tim mikt op de hoge klassering in het klassement met hopelijk dagsuccessen. Vanaf maart is de bouw van de nieuwe buggy al begonnen en de eerste echt test tijdens de Libya Rally verliep uitstekend voor Tim. Hij verwacht dan ook dat beide buggy's in een fantastische conditie aan de start staan om de strijd aan te gaan!

Tom Coronel

Woonplaats: Eemnes
Geboren: 05-04-1972

Aantal malen in Le Dakar: 4
2009: Met broer Tim Coronel – Bowler Nemesis
2013: TV reporter RTL GP Dakar
2014: TV reporter RTL GP Dakar
2015: Als 'razende reporter' van RTL 7

Autocoureur Tom Coronel zorgde afgelopen Dakar Rally voor een primeur. Voor de eerste keer in de historie van deze legendarische rally reed Tom in een buggy en was hij tegelijkertijd verslaggever voor RTL 7. Na twee jaar als verslaggever de deelnemers te hebben nagejaagd, trok hij nu weer zijn raceoverall aan. Het prestigieuze rally spektakel werd nog nooit van zo dichtbij in beeld gebracht. De fantastische beelden hebben zelfs geleid tot de documentaire 'Dakar, I love it, I hate it!'. Tom Coronel brengt ook dit jaar weer als racende reporter dagelijks verslag uit van de race op TV.